Konverter “almindelig” streng til DB2-streng

Som den lille nørd jeg nu en gang er, så er jeg stødt på et mindre problem på mit arbejde. Jeg skal opdatere nogle rækker i en DB2-tabel med nogle helt almindelige tekst-strenge, fx “Casper Thomsen”. I sig selv en rimelig simpel opgave, men da værktøjet jeg har til skyde SQL-queries afsted har den fantastiske feature, at den konverterer alt til store bogstaver, så kræver det lidt arbejde at få skrevet den førnævnte streng :(.

Men heldigvis er jeg lidt den dovne type, så har lavet et lille script, der konverterer ‘Casper Thomsen’ til DB2-strengen: ‘C’ CONCAT lower(‘asper ‘) CONCAT ‘T’ CONCAT lower(‘homsen’) og så jeg er en glad hafferlaffel igen :).

Hvis du skulle finde forbi her, så stiller jeg denne store service tilrådighed uden beregning 😉

ps. WordPress laver apostroferne om til sådan nogle nymodens nogle :(.

This entry was posted in Caspers Kække Korner and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.