A-træner

I hele 2011 har jeg deltaget i DBUs A-træner uddannelse, en uddannelse der henvender sig til fodboldtrænere, der primært begår sig i et elitemiljø og er den næsthøjeste uddannelse man kan tage indenfor DBU-regi (se grafisk oversigt).

Uddannelsen havde følgende forløb:
– Intro-weekend (8-9 januar 2011)
– Studietur til Schalke (uge 6 2011)
– Midtuge forløb i Vejen (starten af juli 2011)
– Outro-weekend (12-13 december 2011)

Når man har været igennem de ovenstående forløb med 100% deltagelse samt afleveret og fået godkendt en god mængde opgaver (træningsplan, fysisk træningsplan – 10 uger, spillestil, kampanalyse samt hovedopgave). Så er man egentligt uddannet A-træner.

Det springende punkt er, at hvis man gennemfører DBU A-eksamen, så kan bruge titlen UEFA & DBU A-licens træner og det er faktisk først når man har været igennem eksamen, at uddannelsen kan bruges til noget på papiret og klubben kan bruge det til noget i forbindelse med en eventuel licensansøgning.

Jeg afsluttede min A-eksamen onsdag d. 4 januar 2012 og kan nu benytte mig af titlen A-licens træner. Personligt har jeg oplevet A-træner forløbet som meget udviklende både på det praktiske samt teoretiske plan og føler at jeg nu pt. er en meget bedre træner end da jeg startede. Men er også bevidst om, at jeg har startet en process som jeg helt sikkert skal fortsætte for at blive en endnu bedre fodboldtræner.

I skrivende stund (og formentligt en rum tid ud i fremtiden) har jeg valgt at stoppe som træner, da jeg pt. ikke har tiden til det. Men det er ikke det samme som, at jeg stopper totalt med at interessere/beskæftige mig for/med fodbolden. Jeg har besluttet mig for at bruge 2012 på at arbejde videre på mit fodbolddata projekt (der kommer et skriv med mere info om dette senere).

Jeg vil på et senere tidspunkt skrive lidt om de opgaver man bliver præsenteret for på A-uddannelse samt publicere min A-opgave her på hjemmesiden, så kig forbi senere!

This entry was posted in Fodbold and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.